Om Elin

 

Nettsiden skrives og driftes av Elin Ørjasæter, dosent ved Høyskolen Kristiania. Elin underviser i fagene  "Bemanningsstrategier", "Tilknytningsformer i fremtidens arbeidsliv" og "Operativ personalledelse", i tillegg til å drive forskning innen de samme områdene.

Siste forskningsartikkel handler om bruken av IT-konsulenter i store bedrifter, skrevet sammen med førsteamanuensis Jarle Bastesen ved Høyskolen Kristiania. Siste bok "Løsarbeidersamfunnet" handler om innleie, frilansere og næringsdrivende i arbeidslivet og er skrevet sammen med avdelingsleder LIne Eldring i Fellesforbundet, tidligere mangeårig forsker i Fafo. Se for øvrig CV (nedenfor).

Elin_01-400x400.jpg

CV

Nåværende stilling:

Dosent i arbeidsliv og HR ved høyskolen Kristiania (tidligere Markedshøyskolen). Kåret til Årets formidler på Markedshøyskolen 2013, Årets formidler på Høyskolen Kristiania 2015 og Årets foreleser på Institutt for ledelse og organisasjon for 2016.

Utdanning:

1982 – 1989: Cand. Philol., Universitetet i Oslo. Hovedfag i økonomisk geografi, storfag i sosialøkonomi.

Annen virksomhet:

Mellom 200 og 300 foredrag om kommunikasjon, ledelse og arbeidslivspolitikk. Omfattende debatterfaring fra dagspresse, radio og TV. Utgivelse av åtte bøker, fra prisbelønte barnebøker på 90-tallet til debattbøker, lærebøker og akademisk litteratur. Har samlet hatt flere hundre opptredener i NRK/TV2 fjernsyn/radio og mer enn 2000 kronikker/debattinnlegg.

Tidligere yrkeserfaring:

2008 – 2012: Kommentator i økonomi-nettavisen E24. Nærmere 500 publiserte saker om finans, makroøkonomi, politikk, arbeidsliv og HR.

2005 – 2006: Personaldirektør i N.W.Damm & Søn og HR-partner i Egmonts bokdivisjon. Rådgivning innen omorganisering/nedbemanning og arbeidsmiljøsaker i Norge, Sverige og Danmark.

2001 – 2005: Bedriftsrådgiver i eget selskap for search og annonserte prosesser. Kunder innen først innen IT/media, deretter innen kulturlivet.

1999 – 2001: Bedriftsrådgiver i Hartmark Consulting. Lederrekruttering/executive search. Kunder innen IT/telecom og industri.

1998 – 1999: Bedriftsrådgiver i Mercuri Urval. Rekruttering ved annonserte prosesser. Kunder innen IT/telecom.

1994 – 1998: Informasjonsleder, senere informasjonssjef i Sparebanken NOR.

1989 – 1994: Forhandler og deretter avdelingsleder i Prifo – YS (nå Parat). Rådgiver innen oppsigelser, omorganiseringer og kollektiv arbeidsrett. Ansvarlig for kurs for tillitsvalgte.

Medlemskap:

Norske barne- og ungdomsbokforfattere (fagfellevurdert opptak)
Norsk kritikerlag (fagfellevurdert opptak)
Norsk faglitterær forfatterforening (ikke fagfellevurdert opptak)

Verv:

Medlem av Kringkastingsrådet fra 2014-2017. Styremedlem i Olav Thon Eiendomsselskap ASA, 2012-2104. Tidligere styremedlem i NORLA (en daværende offentlig institusjon for støtte til salg av norsk litteratur til utlandet) og Litteraturfestivalen på Lillehammer. P.t. medlem av Rådsforsamlingen til Høyskolen Kristiania.